luni, 1 august 2016

"Vreau la grădiniță!" - "Hai la grădiniță!"

Parcă mai ieri ieșeam cu Cecilia din maternitate și deja e timpul să o ducem la grădiniță.

Cît nu ar părea de straniu, pregătirea pentru grădiniță începe chiar după naștere. Imediat ce ați obținut certificatul de naștere al copilului, trebuie să mergeți la Direcţia Educaţie, Tineret şi Sport (DETS) din sectorul în care locuiți pentru a vă pune odrasla în rînd la grădiniță. Obțineți o hîrtiuță și vedeți-vă de viață pînă vă vine rîndul. La termenul indicat, mergeți din nou la DETS și primiți îndreptarea la grădinița aleasă de voi, care este valabilă 3 zile lucrătoare. Cu aceasta mergeți la grădiniță, unde veți primi indicația de a trece controlul medical, iar la următoarea vizită să aveți și cîte o copie a certificatului de naștere a copilului și a buletinului unuia dintre părinți.


Controlul medical pentru grădiniță constă în 3 analize și consultația la specialiști. Este vorba de analiza generală a sîngelui, examenul urinei și a maselor fecale. și vizital al oftalmolog, ORL, ortoped, neurolog și pediatru. 

La final medicul de familie completează fișa medicală a copilului, vă mai dă și un certificat de contact și deja sunteți gata să mergeți la grădiniță.

Noi avem toate actele gata din iunie, însă pînă acum copiii au fost într-o frumoasă vacanță la bunici în sat, iar de poimîne mergem la grădiniță. Cecilia arde de nerăbdare să se joace cu mulți copii, să coloreze, să învețe poezii, să mănînce și să doarmă împreună cu copiii. 

Cu detalii despre primele impresii revin într-o altă postare.

Cîntecelul preferat de pe Youtube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu