miercuri, 13 aprilie 2016

Protecția solară la copii și maturi. Află recomadările specialiștilor.

Eumama și Bioderma au organizat ieri , 12 aprilie 2016, la Cielo Lounge & Restaurant‎ un workshop cu privire la protecția solară la maturi și copii. Au fost invitați doi specialiști care ne-au bombardat cu sfaturi utile, iar ulterior au răspuns și la întrebările mămicilor.

Cosmetologul Valentina Namașco a relatat despre spectrul radiației solare, dar în special despre radiația ultravioletă.

Cu siguranță nici voi nu știați că procesul de îmbătrînire a pielii se datorează 90% expunerii radiației solare(proces numit și fotoîmbătrînire) și doar 10% îmbătrînirii de vîrstă. Fotoîmbătrînirea este îmbătrînirea înainte de vreme a pielii, datorită îngrijirii necorespunzătoare.

Pragul arsurii este timpul de aflare la soare după care apare roșeața și variază între cîteva minute până la 3 ore. În dependență de pragul de arsură s-au stabilit 6 fototipuri de piele.

SPF - Sun Protection Factor este indicele de pe cremele de protecție solară care semnifică de câte ori putem mări pragul de arsură. De exemplu: pragul dvs de arsură este 10 minute și folosiți o cremă cu SPF 15, rezultă că măriți pragul de 15 ori și puteți sta la soare 150 min (excluzând intervalul 11-16). Totuși se recomandă reaplicarea cremei la fiecare 2 ore.

SPF maxim pentru zona europeană este 50.

Pentru stabilirea fototipului cutanat și alegerea SPF este bine să consultați un specialist.

Dermatologul Nadejda Dolna a vorbit despre protecția solară a copiilor. Astfel am aflat că până la vârsta de 3 ani nu este recomandată expunerea îndelungată la soare. 15 minute de aflare la soare, doar cu mâinle și fața descoperită, sunt suficiente pentru producerea dozei zilnice necesare de vitamina D. Aceasta este valabil chiar și în zilele înnourate. 

La expunerea mai îndelungată a copiilor la soare, medicul recomandă, pe lângă folosirea cremelor de protecție special concepute pentru ei, purtarea unor haine ușoare din bumbac sau in și neapărat capul să fie acoperit.

Dacă mergeți la mare sau chiar la bazin, țineți cont că în apă radiația este mai mare decât în aer, de aceea nu stați prea mult în apă.

O altă informație utilă a fost despre alunițe. Dacă acestea apar până la vârsta de 10 ani - ele sunt genetic predispuse și nu trebuie să vă faceți griji. Dar dacă apar după 10 ani, deja trebuie de cercetat cauza apariției lor.

Reprezentanții Bioderma în Moldova au prezentat o gamă variată de produse pentru protecție solară a maturilor și copiilor, concepute pentru o îngrijire specială a pielii, iar cei prezenți la workshop au avut posibilitatea de a procura aceste produse la prețuri speciale.


La final, fiecare participant a primit câte o mică surpriză din partea Bioderma, iar cei mai norocoși au câștigat și alte premii de la partenenii proiectului, în cadrul unei tombole.

Chiar dacă la eveniment au participat doar femei, eu fiind unicul bărbat,  am aflat foarte multe lucruri noi pentru mine pe care am ținut să vi le relatez și vouă, cititorilor mei. 

Protecția solară este un lucru care nu trebuie  neglijat, cu atît mai mult că soarele devine tot mai activ pe  an ce trece, din cauza subțierii stratului de ozon. 

Aveți grijă de sănătatea voastră și a picilor voștri!

PS. Cu mai multe fotografii revin în curînd.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu