joi, 22 iunie 2017

5 reguli de viață pe care le-am învățat de la tatăl meu

Tatăl meu nu mai e cu noi de un an și ceva... Îi simt mult lipsa și acum, după atâta timp de când a plecat, am încercat să formulez câteva reguli de viață pe care le-am învățat de la el. 
  • Organizarea sau, cum spunea el, NOT (Naucinaia Organizația Truda - Organizarea științifică a muncii). „Ai folosit un obiect, pune-l la loc, ca data viitoare când vei avea nevoie de el, să fii sigur că îl găsești. Sau, când începi un lucru, asigură-te că ai tot ce-ți trebuie la îndemână, ca apoi să nu pierzi timpul și concentrarea de la ceea ce ai pornit să faci”, spunea el.
  • Punctualitatea. Acesta era un punct forte al lui, care mi-a intrat în sânge.
  • Cum îți așterni, așa vei dormi. Ești singurul  care îți făurești viitorul.
  • Nu lăsa pe mâine ceea ce poți face azi, căci "lucrul lăsat de azi pe mâine, așa rămâne".
  • Gătitul și menajul nu este treaba exclusivă a femeilor. L-am văzut pe tata făcând mâncare, spălând haine, și alte lucruri de menaj prin casă, de aceea îi urmez exemplul.
Încerc să aplic ceea ce am învățat de la tatăl meu, astfel încât copiii mei, văzând lucrurile bune, să le aplice la rândul lor în viață.

Prețuiți-vă părinții cât sunt în viață și învățați tot ce puteți de la ei. 

Dar tu când ai vorbit ultima oară cu tata? 

Un comentariu:

  1. Mă bucur când aud că tații sunt astfel. Eu am avut un tată iresponsabil. Dar nu asta contează. Am citit special acest articol pentru că eram curioasă cum poate un bărbat să-și influențeze fiul. Întrebare în afara subiectului: de ce scrii cu litere așa de mici de la punctul 2 spre 5? Eu, care port ochelari, nu am reușit să mai descifrez, a trebuit să-l rog pe soț să-mi citească... E o idee...

    RăspundețiȘtergere