vineri, 25 martie 2016

Atelierul de confecționare a cărților senzoriale. Vezi cum a fost!

Astăzi Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu” a găzduit un eveniment neobișnuit pentru instituție - un atelier de confecționare și de prezentare a cărților senzoriale, create manual.

Atelierul MÂNA pe CARTE  cu genericul ”Citește. descoperă și simte cartea! Cartea senzorială”, a fost organizat de Stiripozitive.eu și Biblioteca Municipală ”B.P. Hasdeu”, la inițiativa unui grup de mămici și meșterițe, cu scopul de a populariza această metodă de educație.

Creatoarele acestor minunății sunt, desigur, mămici de pici, dar și bunici, care spun că este o activitate plăcută și utilă, aflându-se în concediul de îngrijire a copilului sau dorind să facă un cadou deosebit nepoțeilor.

Crearea unei asemenea cărți poate dura de la 5 zile, la meșterițele cu experiență, până la 3 săptămâni, la cele începătoare.

În cadrul atelierului, mămicile-meșterițe au explicat și au demonstrat care sunt Etapele de creare a cărților senzoriale.

Printre acestea se enumeră:

  • Schițarea paginilor într-un caiet
  • Stabilirea materialelor necesare pentru fiecare pagină
  • Decuparea schițelor din caiet și transpunerea lor pe pânză.
  • Aranjarea elementelor în pagini și fixarea lor.
Cărțile senzoriale sunt cărți interactive, confecționate din diverse materiale textile sigure și ecologice. Acestea prezintă o nouă metodă de învățare, dezvoltă motorica fină și imaginația copilului. De asemenea, dezvoltă imaginația. O idee de răspândire mai largă a tehnicilor de confecționare a cărților senzoriale ar fi meșterirea acestora în cadrul orelor de educație tehnologică sau în cadrul cercurilor de creație.

Prețul unei cărți depinde în primul rând de numărul de pagini și variază de la un meșter la altul

Trebuie să recunoaștem, lucrul manual este subestimat la noi, iar costul acestor cărți este mult prea mic în comparație cu munca depusă. Și totuși, o carte senzorială este un cadou perfect dacă te gândești ce să oferi în dar la ziua de naștere a copiilor.

Ce poți să faci tu, în calitate de tătic:
  • Să faci bani, pentru a cumpăra o carte
  • Să oferi timp liber soției, pentru ca ea să confecționeze cărți pentru copii
  • Să creezi tu singur o carte.
Spor la lucră și multă imaginație!


 

 






 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu