sâmbătă, 9 aprilie 2016

Un oraș mai curat - un viitor mai luminat

Pentru a avea urmași sănătoși avem nevoie de un oraș curat, o țară curată. Viitorul de mâine e în mâinile noastre azi. 

Din dorința de a schimba lucrurile, Liga Tineretului din Moldova desfășoară în perioada 4-24 aprilie 2016 campania „Orașul pe care vreau să-l văd”. Scopul campaniei este informarea cetățenilor despre starea actuală a mediului în care locuim, modalitățile de prevenire a poluării și sensibilizarea societății pentru implicarea fiecăruia în protecția mediului înconjurător.


Pe parcursul aceste perioade se prevăd următoarele acțiuni:
  • Informarea și sensibilizarea opiniei publice față de problemele ecologice, despre dificultățile și problemele cu care se confruntă mediul înconjurător;
  • Vizite de informare despre starea mediului la Ministerul Mediului din Republica Moldova, Institutul de Ecologie și Geografie, Grădina Botanică (Institut) a Academiei de Științe a Moldovei, REC Moldova, etc.;
  • Discuții cu reprezentanți ai autorităților de stat și ONG-uri de protecție a mediului;
  • Marcarea la 22 aprilie a de Zilei Internaționale a Pămîntului prin Flashmob-uri și acțiuni de salubrizare în mai multe zone poluate ale Chișinăului, la care vor participa și alți parteneri, instituții de învățămînt, atît din Chișinău, cît și din alte regiuni.
Campania „Orașul pe care vreau să-l văd” este organizată în parteneriat cu Ministerul Mediului al Republicii Moldova și Agenția de turism ”Panda Tur”, cu suportul informațional al Radio Moldova Tineret.

Pentru mai multe detalii adresați-vă Mariei Gribiniuc, Coordonator al Ligii Tineretului din Moldova (Mobil: 068 438 799 / 078 824 444 / e-mail: info@ligatineretului.md)

Nu fiți indiferenți! Protecția mediului este o problemă a fiecăruia. Împreună facem schimbarea! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu