luni, 20 februarie 2017

Fă un tort „Napoleon” și ești tată campion!

În puținele mele momente libere, dacă nu mă joc cu copii sau nu stau cu cartea în mână, atunci cu siguranță sunt de găsit la bucătărie.

Azi am pregătit pentru familia mea tortul „Napoleon”. 

Primul ingredient și cel mai importatnt este răbdarea, căci procesul durează...

Foile pentru tort le-am copt din aluat foietaj congelat. Din fâșia dreptunghiulară de aluat am tăiat pătrate, pe care le-am întins pe folie de aluminiu (asta în lipsa hârtiei de copt). Apoi cu ajutorul unei farfurii am dat forma rotundă foilor și le-am dat la copt. Bucățile decupate le coacem împreună cu foaia și vor servi pentru firimiturile care se presoară deasupra sau pentru a bucura copiii în timp ce așteaptă cu nerăbdare să fie gata tortul.

Crema am preparat-o în felul următor: Am amestecat 300 gr de zahăr cu 3 linguri de făină și un plic de zahăr vanilat, apoi, adăugând 3 ouă, am bătut bine compoziția ca să nu rămână cocoloașe de făină. Am adăugat 1 litru de lapte, am amestecat bine compoziția și am pus la foc încet. Ca să nu se lipească, trebuie de amestecat încontinuu până începe a fierbe.

Pentru a trece timpul mai repede, mi-am luat o carte să citesc. Cu mâna dreaptă amestecam, iar în stânga țineam cartea. Când a început să fiarbă, am luat vasul de pe foc și l-am pus la răcit într-un vas cu apă rece. Când crema ajunge la temperatura camerei, adăugați 250 gr de unt (lăsat în prealabil să se înmoaie la temperatura camerei), bateți bine și dați la frigider pentru vreo două ore.

Mai departe, mare teorie nu este. Ungeți foile cu cremă și la final presărați firimituri din bucățile rămase de aluat. Un mic secret pentru a ușura înmuierea foilor: găuriți foaia cu ajutorul unei furculițe.

Când tortul este gata, dați-l la frigider pentru câteva ore. După care, POFTĂ BUNĂ!

În zilele noastre e mult mai simplu să mergi la supermarket și să cumperi o felie de tort, dar când îl faci acasă, mai pui în el și suflet, de aceea se primește mai gustos :)

Un comentariu:

  1. Credeam că soțul meu este singurul în Univers care se delectează la bucătărie... Mă bucur pentru soția ta, dar și pentru tine, că ai un hobby de folos.... :-)

    RăspundețiȘtergere